Objekt

Objekt

Objekt

Objekt

Objekt

Objekt

Objekt

Objekt

Objekt

Objekt

Objekt

Objekt

Objekt


Flemingsbergs pendeltågsstation, Stockholm

Nyrenoveringen av Flemingsbergs pendeltågsstation i Stockholm är ett av de största projekten vi har levererat till. Totalt gällde renoveringen 1000 kvm golv  och 500 kvm vägg.

Här var det verkligen tiden som var avgörande.

ARDEX teknikavdelning levererade en färdig konstruktion som kortade arbetstiden avsevärt. Från det att entreprenören Pool & Platt Entreprenad började gjuta med A 35 mix till det att naturstensplattorna var satta med S 28 NEW tog det totalt 13 dagar. Och det utan att ge avkall på kvaliten. Det spar pengar år kunden!

Finns inget snabbare eller mer effektivt än ARDEX.

Isbrytaren ODEN

Sommaren 2011 fick ARDEX en förfrågan om att vara med och göra om ett omklädningsrum på isbrytaren Oden. Det var ganska många specifika krav på ombyggnaden då utrymmet ligger ovanpå ett maskinrum och bl a behövde brandklassas.

Arbetet har utförts av Golvfirman i Landskrona AB och enligt ARDEX anvisningar i OFF SHORE-broschyren.

Om ODEN
Från början var det tänkt att Oden skulle bryta is i Bottenviken under vintern och användas för polarforskning i Arktis på sommaren. Genom ett långtidskontrakt med Sjöfartsverket, hyrs isbrytaren av Polarforskningssekretariatet för forskningsexpeditioner och på senare år har Oden använts för polarforskning under både sommar och vinter. På vintern arbetar Oden i Antarktis vid McMurdo-stationen som är en amerikansk forskningsstation. Säsongen 2009/10 var den fjärde gången i rad som Oden arbetade i Antarktis. Den bryter en isränna in till McMurdo-stationen så att amerikanska fartyg med förnödenheter till personalen på basen kan komma in och fungerar som forskningsplattform under transitsträckorna. Under 2007 höjdes helikopterplattan upp så att ett våningsplan till kunde byggas under med fler hytter för forskare samt förråd.

1991 deltog Oden i en internationell Arktisexpedition, och blev den 7 september tillsammans med tyska polarforskningsfartyget RV Polarstern det första övervattensfartyg med konventionell drift som nått Nordpolen (den sovjetiska kärnkraftsdrivna isbrytaren Arktika var den 17 augusti 1977 det första övervattensfartyget som nådde dit). Oden är placerad i Luleå i Norrbotten. Hemmahamn är Norrköping

Volvo valde ARDEX

“Vi har bestämt oss att använda ARDEX K 5 som golvspackel i vår produktion av bussar” berättar Håkan Gustavsson på VOLVO BUSES.

”Produkten motsvarar våra högt ställda krav på vidhäftning och böjstyvhet. Dessutom är det mycket snabbt beläggningsbart” fortsätter han.

Volvo har två egna bussfabriker, den äldre fabriken ligger sedan många år i Säffle, den andra är belägen i Wroclaw (Polen).

Privatbostad Ekerö, Stockholm

Under hösten 2010 byggdes det en pool i en privatbostad på Ekerö i Stockholm. Familjen som beställt poolen hade ganska specifika krav bl a att det skulle vara delfiner i mosaik i botten av poolen.

Domaros AB (073-642 60 67) använde ARDEX produkter i hela konstruktionen. Botten av poolen har spacklats med ARDEX K 301, väggarna med ARDEX A 46. Områdena kring poolen har gjutits med ARDEX A 38 MIX. Tätskikt som använts är ARDEX S 7. För att fästa glaskeramiken användes ARDEX WA. Till fogning ARDEX epoxifog i färgen silvergrå för att det skulle passa in. Fästmassan för keramiken runt poolen är ARDEX X 78.

Aspenbadet, Tierp

I juli 2011 invigdes en ny simhall i Tierp. Sedan tidigare fanns det en liten och gammal simhall i anslutning till skolan. När den togs ur bruk fanns redan tankarna på att bygga en ny större simhall med en 25 m bassäng och en mindre barnbassäng.

Byggtec Gävleborg AB anlitades för byggandet och de valde att använda ARDEX produkter. A 38 mix och E 100 användes till de flesta fallbyggnationerna utanför och i anslutning till poolerna och i duschar/omklädningsrum. A 46 användes för finspackling.

ARDEX lånade ut sin mixpump och efter lite utbildning på både pumpen och produkterna fixade ByggTec arbetet galant.
Alla parter var efter avslutat byggande nöjda och de som jobbar på badet är fulla av idéer hur bassängerna ska användas.

Hyllie badhus, Malmö

Hösten 2015 blev badhuset i Hyllie klart. Med sin strategiska placering lockar badhuset besökare från hela Malmö. Anläggningen har en yta på ca 9 000 kvm och är indelad i två sektioner. En med olika bassänger och vattenrutschkana. Den andra för omklädningsrum, gym, friskvård och relaxavdelning.

Centrum i badhuset är en 50-metersbassäng, som är möjlig att dela av i två 25-metersbassänger. En av övningsbassängerna på kortsidorna kommer ha en höj- och sänkbar botten. Samtliga utrymmen är tillgängliga för rörelsehindrade.

ARDEX högpresterande material har använts i stora, prestigefyllda pooler, krävande kurbad och familjebassänger i privatbostäder och systemen håller vad de lovar. Tätt.

Tätskikt som använts i poolerna är ARDEX S 7 med TRICOM förseglingar. Som kapillärbrytare vid lampor, skvalprännor, dysor och liknande har ARDEX WA epoxifästmassa använts. Andra specialiserade produkter från ARDEX som använts är X 77 fästmassa och ARDEX epoxifog. Poolbottnar har avjämnats med ARDEX K 301 MIX och sidytor har byggts på med ARDEX A 38 MIX. Där spackling behövts har ARDEX A 46 med E 100 använts.

Högsbo Plattsättning AB har varit ansvariga för tätskikt och plattsättning.

Ystad badhus

Målet för Ystads Badhus var att skapa ett mångsidigt och inbjudande badhus som också går att utveckla för framtiden. Det ska finnas något för alla oavsett om det handlar om motionärer, barnfamiljer eller elitidrottare. Den stora bassängen är 25×20,5 m men det finns även t ex rekreation, motionssim och rehab-bad med höj- och sänkbar botten och rullstolshiss.

Bygget av badhuset blev färdigt i augusti och invigdes i september 2014.

ARDEX högpresterande material har använts i stora, prestigefyllda pooler, krävande kurbad och familjebassänger i privatbostäder och systemen håller vad de lovar. Tätt.

Tätskikt som använts i poolerna är ARDEX S 7 med TRICOM förseglingar. Som kapillärbrytare vid lampor, skvalprännor, dysor och liknande har ARDEX WA epoxifästmassa använts. Andra specialiserade produkter från ARDEX som använts är X 77 fästmassa och ARDEX epoxifog. Poolbottnar har avjämnats med ARDEX K 301 MIX och sidytor har byggts på med ARDEX A 38 MIX. Där spackling behövts har ARDEX A 46 med E 100 använts.

Högsbo Plattsättning AB har varit ansvariga för tätskikt och plattsättning.

Paradiset SPA Örnsköldsvik

När Paradisbadet i Örnsköldsvik skulle öppna en saltvattenspool använde entreprenören ARDEX produkter. Poolen är en del av Paradisbadets satsning på Spa & Relax.

Poolen är platsgjuten och ARDEX tätsystem användes. Till glasmosaiken användes ARDEX epoxifog.
För områdena kring poolen användes tätskiktet ARDEX 8+9, fästmassan ARDEX X 77 och även här användes ARDEX epoxifog till fogningen.

Då Paradisbadet har väldigt högt ställda krav på kemikalier och vattenrening är vi på ARDEX stolta över att bli valda som leverantör.

Haga Lyckeboskolan, Stockholm

Hela skolan, byggd 1984, behövde renoveras och då lades självklart även golven om. De 5000 kvm var ojämna och slitna efter många års slit av elevernas fötter. För att arbetet skulle bli enkelt för hantverkarna från Heving & Hägglund användes ARDEX K 39. En avjämningsmassa med lång bearbetningstid och som flyter ut extremt bra.

Golven primades med ARDEX P 51 och när den torkat till en tunn, klar film spacklades golvytorna med ARDEX K 39 därefter lades ett vinylgolv. När undergolven är så här ojämna behövs ett spackel som har bra flyt och den långa öppentiden gjorde att hantverkarna lätt kunde få till ett slätt resultat helt utan spackelskarvar.
Den långa öppentiden och att ARDEX K 39 går att spackla i mycket tunna skikt gör produkten mycket kostnadseffektiv. ARDEX K 39 är även industriklassat vilket betyder att den tål belastning av truckar. Så golven är väl rustade för att ta emot alla elever.

Vacker mosaik i privatbostad

En familj i Sköndal i Stockholm tyckte det var dags att renovera sin gamla pool. Som tätskikt användes ARDEX S 7. En tätslamma som är vattentät upp till 3 bar och med sin flexibilitet är en perfekt spricköverbyggare.

Alla genomföringar och lampor har kapillärtätats med ARDEX epoxifästmassa, som fog användes ARDEX epoxifog, båda är kemikaliebeständiga och tål de höga belastningar som uppstår i en pool.

Efter att det gamla kaklet bilats bort, finspacklades hela poolen med ARDEX A 46 för att få den släta yta som behövdes för att sätta den vackra blå mosaiken.

McDonalds i Jönköping

Trots att byggstarten blev försenad höll tidplanen. Planerat var att stänga McDonald’s kl 20.00 söndagen den 3:e mars 2013 för att återigen kunna öppna torsdagen den 6:e mars. På grund av hemvändande sportlovsfirare försenades projektet med två timmar. Klockan 22.00 kunde dock nedmonteringen av befintlig köksutrusning påbörjas och strax före midnatt kunde killarna från Golv Team i Huskvarna släppas in för att bila ut befintligt klinkergolv.

Inte helt oväntat var golvet vid fritösen kraftigt kontaminerat av fetter och oljor, något som kan försvåra vidhäftning. För att försäkra sig om att få bort samtliga fetter och oljor frästes först hela golvytan. Därefter primades golvet med ARDEX primer. Sen blev det dags att avjämna golvet. För att spara tid användes en av ARDEX snabbaste avjämningsmassor. En avjämningsmassa med ARDURAPID-EFFEKT vilket innebär att den alltid är beläggningsbar efter 1 timme oavsett hur tjockt den flyts och oavsett vilken relativ luftfuktighet det är när entreprenaden väl utförs. Hemligheten är att produkten inte behöver torr luft för att torka då den binder allt sitt blandningsvatten. Det vill säga, det är alltid ett självklart produktval när det är bråttom.

Nästa moment blev att montera ARDEX tätsystem. Ett system som är ett snabbtorkande tätskikt utvecklat för pooler, balkonger och storkök. Två timmar senare blev det dags att lägga keramik på tätskiktet. För att spara ytterligare tid användes ARDEX fästmassa. Redan efter 1 1/2 timme kan ytan beträdas och därmed kan fogning av keramiken påbörjas.

En tuff restaurangmiljö kräver en bra fog som tål att tvättas. Här rekommenderades plattsättaren att använda en epoxifog från ARDEX. En produkt som tål högbelastning. Torsdag morgon kl 06.00 var allt klart och verksamheten i full gång igen.

Representant från ARDEX fanns tillgänglig för rådgivning under hela byggprocessen.

Actionbadet Kokpunkten, Västerås

I Västerås har ett helt nytt upplevelsebad byggts i samarbete mellan Västerås kommun och PEAB. Badet kallas för Sveriges första actionbad. Jättebyggnaden är åtta våningar högt, byggt i ett 100 år gammalt kraftverk, rymmer 1200 besökare och kan det verkligen kallas för unikt. Huvudbassängen innehåller 600 kubikmeter vatten. Det finns en mängd olika typer av pooler, rutschkanor och andra attraktioner.

ARDEX högpresterande material har använts i stora, prestigefyllda pooler, krävande kurbad och familjebassänger i privatbostäder och systemen håller vad de lovar. Tätt.

Tätskikt som använts i poolerna är ARDEX S 7 med TRICOM förseglingar. Som kapillärbrytare vid lampor, skvalprännor, dysor och liknande har ARDEX WA epoxifästmassa använts. Andra specialiserade produkter från ARDEX som använts är X 77 fästmassa och ARDEX epoxifog. Poolbottnar har avjämnats med ARDEX K 301 MIX och sidytor har byggts på med ARDEX A 38 MIX. Där spackling behövts har ARDEX A 46 med E 100 använts.

Högsbo Plattsättning AB har varit ansvariga för tätskikt och plattsättning.

Ljudbutiken i Bollnäs

Om du behöver ett nytt ljudsystem i din bil, husbil, husvagn eller lastbil är det till Ljudbutiken i Bollnäs du ska vända dig. När de behövde ett nytt golv i monteringshallen och butiken kontaktade de Lingman Golv AB som i sin tur kontaktade ARDEX.

Golvet bestod av 200 kvm hårt nedsmutsad betong (gammal verkstad). ARDEX valde IndorTec 2E systemet som sedan belades med 300×300 granitkeramikplattor med tillhörande sockel för att dölja rörelselisten i  golvvinkeln. ARDEX fästmassa och fog användes för att hålla plattorna på plats.