Om ARDEX

ARDEX - tradition och innovation

ARDEX är idag ett välkänt varumärke över hela världen. En av världens mest framgångsrika tillverkare av snabba spackel, bygg- och plattsättningsbruk samt golvlim. Alltid med högsta kvalitet.

Inom ARDEX koncernen har vi 65 års erfarenhet av spackel och bruk men för den skull nöjer vi oss inte med att bara anpassa oss till nya krav. Istället satsas det intensivt på forskning och utveckling för att erbjuda dig som yrkesman produkter som både underlättar och ger dig tidsvinster.

Vårt starka ARDEX sortiment är ett av bevisen på det. Varje ARDEX produkt bygger på unika egenskaper. Den är lättare att arbeta med, har högre prestanda och ger lägre totalkostnad. Samtidigt samverkar produkterna i en komplett konstruktion som tillsammans ger ett slutresultat över det vanliga. Dessutom garanterar vår EC 1-klassning bästa miljöval.

I Sverige marknadsförs ARDEX av ARDEX AB, ett av 53 helägda dotterbolag över hela världen till tyska ARDEX GMBH, med säte i Witten. 38 egna fabriker säkerställer ARDEX höga kvalitetskrav.
I över 40 år har vi försett svenska yrkesmän med ARDEX. Vi är idag 24 personer i ARDEX Sverige som arbetar med försäljning, utbildning och marknadsföring. Inriktningen är den professionella användaren inom golv-, platt-, bygg- och måleribranschen.

Våra produkter lagerhålles av utvalda återförsäljare som svarar för tillgängligheten på orten. Vi på ARDEX koncentrerar mycket av vårt arbete till teknik, kunskapsutbildning och säljsupport. Därför har vi 13 distriktsansvariga tekniska säljare som alltid är mitt i marknaden och som snabbt ger både teknisk och praktisk hjälp till entreprenörer och återförsäljare.

Vi är medlemmar i följande organisationer och föreningar

Golvbranschens riksförbund

Golvbranschen, GBR är branschorganisationen som representerar Sveriges bästa golvläggare, återförsäljare och inte minst leverantörer.

Byggmaterialindustrierna

Byggmaterialindustrierna är en tydlig och ledande part för ett långsiktigt hållbart byggande.

Byggkeramikrådet

Syftet med BKR är att skapa en gemensam organisation som leder den tekniska utvecklingen och ta tillvara kunskapen från såväl entreprenörer som leverantörer inom det snabbt växande byggkeramiska området.