Nyheter

"Grymt hugg, lätt att dra ut, räcker längre". Det är bara några av alla positiva kommentarer från golvläggare som provat limmerna.

ARDEX limlansering blir startskottet för vår sociala innovation!

Ditt val gör skillnad. Limma med ARDEX golvlimmer och 1 kr/liter golvlim går till stiftelsen "MIN STORA DAG". Det innebär att vilket fabrikat golvläggarna väljer att limma med gör skillnad ur ett socialt perspektiv.

 

Vår limlansering blir startskottet för något helt nytt inom ARDEX AB – ett långsiktigt socialt engagemang.

Det innebär att vi 2017-2019 skänker 1 kr per såld liter golvlim till stiftelsen "MIN STORA DAG". En stiftelse som gör sjuka barns drömmar till verklighet. "Det är ett långsiktigt samarbete där vi hoppas på ett stort engagemang från alla inom golvbranschen", säger Annika Svensson, Marknadschef på ARDEX Sverige AB.

Vår dröm är att alla golvbeläggningar ska limmas med ARDEX. Att få golvläggarna att känna att de faktiskt bidrar till sjuka barns tuffa vardag i sin vardag genom att limma med ARDEX. En härlig tanke. Men också få beställarledet, både professionella och konsumenter, att ta ställning. Det har stor betydelse, ur ett socialt perspektiv, vilket golvföretag man anlitar när man väl står inför en golvinstallation.

För att lyckas börjar vi med att skapa Nyckelkunder till ARDEX. Skickliga golvläggare som får en funktionsgaranti när de använder kvalitetsspackel och kvalitetslimmer från ARDEX. Allt material från en leverantör skapar trygghet. ARDEX Nyckelkunder kommer bli de golvföretag som erbjuder marknadens mest miljövänliga golvinstallationer. Samtliga ARDEX limmer är EC 1 Plusklassade, flertalet spackel & bruk likaså. Tillsammans bidrar de till en sund inomhusmiljö. En fördel för oss som slutligen ska vistas i lokalerna oavsett det är på jobbet eller hemma. Läs mer om att bli Nyckelkund.

Nästa steg blir att knyta landets golvtillverkare närmare ARDEX. Ett tajtare samarbete där vi fortsätter testa olika golvbeläggningar tillsammans med våra limmer. På så sätt skapar vi hållbara, säkra och miljövänliga installationer. Det är viktigt ur hållbarhetssynpunkt och när det blir rätt från början spar vi på jordens resurser.

Slutligen utmanar vi beställarledet, stat, kommun och landsting, vilka har ett stort ansvar vid upphandling av golvinstallationer. Ställer man rätt krav på entreprenören? Används arbetsmiljövänliga produkter i stället för hälsofarliga produkter typ tvåkomponents PU-produkter?
ARDEX produktutveckling fokuserar på hållbarhets-/ och miljöfrågor för att alltid ligga i frontlinjen. Nu 2017 och framåt är vår förhoppning att alla i branschen är beredda att ta ett större ansvar. Bland annat  genom att oftare välja produkter ur ett hållbarhets-/ och miljöperspektiv. Det räcker inte med välformulerade miljöprofiler. Nu är det dags att leva upp till sina profiler. ARDEX limmer ligger långt framme i jämförelse med andra. Samtliga är som tidigare sagts EC 1 Plusklassade precis som många av våra spackel och bruk. Tillsammans kan vi påverka och förändra.

Vi har ett limprogram som testats och utvecklats av svenska golvläggare under en längre tid. Grymt hugg, lätt att dra ut, räcker längre är några lovord vi fått. Vi kan också redan nu presentera oslagbara konstruktioner. Vem mer än ARDEX kan erbjuda en konstruktion där du först flytspacklar med ARDEX A 55/K 55, för att redan efter 1 timme limma parkett. Vi kan också erbjuda limning av gummigolv på täta underlag, limma gummigolv som är 9 mm tjock och utomhus. Exempelvis runt pooler, ramper och loftgångar för ökad stegsäkerhet, ökad komfort och design. I sortimentet ingår också ett vattenbaserat kontaktlim med unika egenskaper. En produkt utan motsvarighet enligt expertis inom byggmaterialhandeln.

I första skedet lanserar vi ett limprogram som består av 6 noga utvalda limmer utvecklade tillsammans med Sveriges professionella golvläggare. Finns redan nu på lager hos Umeå Golvcenter AB, Golvgrossisten i Dalarna AB, Fredbergs i Skövde, Forbo Flooring AB. Testa!

Länk till våra limmer

  • Linoleum-, textillim - ARDEX AF 270
  • Golv-, vägglim - ARDEX AF 145
  • Gummi-, plast-, LVT-lim - ARDEX AF 180 MS
  • Kontaktlim - ARDEX AF 620
  • Trä-, parkettlim - ARDEX AF 480 MS
  • Tejp-, fixeringslim - ARDEX AF 830

Tillbaka